Gyász

2022.06.10. 11:08

Tragédia: elhunyt az óvodai buszban felejtett kislány

A hírt a kislány szülei megerősítették.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, kedden hosszú órákra az óvodabuszon felejtettek egy négyéves kislányt Tomajmonostorán. 

A járat a környék településein reggelente begyűjti a gyerekeket, hogy elszállítsa az intézménybe, majd délután haza is vigye őket. Eddig tisztázatlan körülmények között senki nem vette észre, hogy a kis Inez Flóra nem szállt le a járműről. A busz leparkolt, és vélhetően nagyon gyorsan felmelegedett a légtere. Ha a kislány meg is próbált segítségért kiabálni, azt senki nem hallotta - olvasható a borsonline.hu-n. A gyermeket a helyszínről mentőhelikopter szállította a Debreceni Egyetem Klinikai Központjába válságos állapotban. A kislány életéért folyamatosan küzdöttek az orvosok, miközben a helyiek értetlenül álltak a történtek előtt.

Az állapotával kapcsolatban csütörtökön még azt az információt közölték, hogy továbbra is súlyos állapotban fekszik a kórházban. A lap úgy tudja, Inez ma életét vesztette.

A hírt a kislány szülei megerősítették a lapnak. 

A Debreceni Egyetem M. Tóth Ildikó Sajtóközponttól megtudtuk:

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív Osztályának szakemberei mindent megtettek, hogy megmentsék a beteg életét. A legmagasabb szintű ellátás ellenére azonban a gyermek életét vesztette.

A tragédiával kapcsolatban nyilatkozott a szoljon.hu-nak Tiszaderzs és Tomajmonostora polgármestere is.

Fótosné Czeglédi Zsuzsanna, Tiszaderzs polgármestere a község közösségi oldalán azt közölte: a család az önkormányzat részéről minden támogatást megkap. A hozzátartozók kérését is tolmácsolta, miszerint az elmúlt napokban számos téves információ jelent meg a médiában, ennek okán kérik, hogy mindenki várja meg a hivatalos vizsgálat eredményét.

Tomajmonostora polgármestere, Fazekas Szabolcs elmondta: még a gyermek halála előtti napokban 200 ezer forint támogatással járult hozzá a gyermek ellátásához. – Jómagam részese voltam, amikor a mentősök küzdöttek a gyerekért, mondanom sem kell, szörnyű volt ezt az egészet látni és végigkövetni – mondta Fazekas Szabolcs polgármester. – Folyamatos kapcsolatban állunk a szülőkkel, illetve nagyszülőkkel és családtagokkal, ezzel is támogatva őket.

Az esetről annyit elmondhatok, hogy minden hétköznap reggel két iskolabuszt várunk a településre Tiszaderzsről, mely iskolásokat és óvodásokat egyaránt szállít. Mindezek mellett szeretném hangsúlyozni, hogy a közoktatási törvény nem írja elő a kísérőt a járműveken.

A jövő héten elkezdődnek a meghallgatások, amelyeknek a menetét pontosan követni fogjuk, hogy minden szabályosan történjen – hangsúlyozta a polgármester.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja az eljárást a buszban felejtett négyéves kislány ügyében, miután a gyermek pénteken elhunyt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel. Mári Ilona elmondta: a továbbiakban halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt, szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség az eset körülményeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában