Összefoglaló

2022.06.28. 09:06

Mentőhelikopter szállított kórházba egy fűkaszáló munkást Püspökladányból

Avar, gaz és nádas lángolt a területen, ahol éppen dolgozott.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Száz négyzetméteren égett a gaz Nyírmihálydiban, a Kossuth utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Lesodródott az útról és egy gazos területen állt meg egy autó Hortobágy külterületén. A balesethez a hajdúszoboszlói hivatásos és balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók vonultak, majd átvizsgálták a járművet és kiszabadították a sofőrt. A mentőszolgálat két embert szállított kórházba, egyikőjüket mentőhelikopterrel. A műszaki mentés idején teljes útzár volt érvényben.

Három autó ütközött össze hétfőn Ebes külterületén. A debreceni hivatásos tűzoltók  átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A baleset tizenhárom embert érintett, ebből egy beszorult a roncsolódott autóba, őt a tűzoltók szabadították ki. A mentőszolgálat három utast szállított kórházba.

Száz négyzetméteren égett a gaz Hajdúböszörmény külterületén. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Munkavégzés közben füstölni kezdett egy kombájn hétfő délután Biharnagybajom külterületén. A helyszínre riasztották a püspökladányi hivatásos és a biharnagybajomi önkéntes tűzoltókat. A tűzoltók megbontották a kombájn burkolatát, és megtalálták a füstölést okát. Az egységek egy vízsugárral avatkoztak be, a tűz így nem terjedt tovább.

Ezer négyzetméteren égett az avar Nyírmihálydiban, a Csonka utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Avar, gaz és nádas égett Püspökladányban, a Dózsa utca végében, mintegy ezer négyzetméteren. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. A helyszínen egy ember fűkaszával munkát végzett, ő megsérült a tűzben, ezért a mentőszolgálat mentőhelikopterrel szállította kórházba.

Búzatábla égett ötven négyzetméteren Kabán, az Aranyosi útfélen. A tüzet egy arra járó utazó eloltotta egy tűzoltó készülékkel. A helyi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral az utómunkálatokat végezték el.

Lábon álló gabona égett kétszáz négyzetméteren Földes és Tetétlen között hétfő este. A püspökladányi hivatásos tűzoltók fékezték meg a tüzet vízsugár segítségével – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában