Összefoglaló

2022.06.13. 08:18

Kutya és gazdi került bajba az Ötvenhatosok terén

Az állat pórázát becsípte a lift, ki kellett hívni a tűzoltókat. Ügyeleti hírek vasárnapról.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Szalagkorlátnak ütközött, majd oldalára borult egy személygépkocsi vasárnap a kora reggeli órákban Debrecenben, a Mikepércsi úti felüljárón. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a mentőszolgálat egy embert kórházba szállított – olvasható a megyei katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalójában.

Becsípte a lift egy kutya pórázát tegnap reggel a debreceni Ötvenhatosok terén, egy társasházban. A lift az eset következtében meghibásodott. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a kutyát és a gazdáját is kiszabadították a felvonóból, és áramtalanították azt.

Avartűz volt tegnap délután a 471-es számú főút mellett, Aradványpuszta közelében. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Hajdúsámson-Sámsonkertben, a Sújtás utcába vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók, ahol egy üres telken ötszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet. Az egység egy vízsugárral avatkozott be.

Nyírmihálydiban, az Arany János utcában égett az avar a vasúti töltésen. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók kézi szerszámokkal oltották el a lángokat.

Összehordott faanyag égett Balmazújvároson, a Kölcsey Ferenc utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Kora este egy büfé sütőjében keletkezett tűz Debrecenben, a Piac utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott dolgozók elvégezték az áramtalanítást, majd porral oltó készülékkel a tüzet megpróbálták megfékezni. A helyiség füsttel telítődött. A tűzoltók végül szintén porral oltóval oltották el a lángokat, és átszellőztették az épületrészt. Tűzben senki sem sérült meg.

Hét előállítás a vasárnapi mérleg

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyből egy súlyos, egy pedig könnyű sérüléssel végződött, áll a police.hu-n.

A szolgálatot ellátó állomány összesen nyolc személyt fogott el, közülük két embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, öt főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy külföldit pedig az ország terültén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök hét személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában