Kihívás

2022.06.27. 13:34

Debreceni tűzoltó is bizonyított a mentési csapatok nemzetközi versenyén – videóval

A Holmatro Rescue Challenge keretében húsz percen belül autóból kellett kimenteni egy sérültet speciális felszerelésekkel.

Forrás: YouTube / HolmatroRescue

A németországi Hannoverben zajlik az Interschutz, a világ vezető tűzoltási, mentési kiállítása. Az ötévente megszervezett rendezvény keretében június 20. és 24. között tartották meg a sorrendben második Holmatro Rescue Challenge-et, azt a meghívásos versenyt, amelyen a különböző országokból érkező műszaki mentési csapatok mérik össze tudásukat.

A feladat az volt, hogy a versenyzők húsz percen belül kimentsenek egy sérültet egy vadonatúj autóból a szervező által gyártott speciális felszerelésekkel. A versenybírók azt vizsgálták, milyen a csapatban az irányítás, a versenyzők hogyan használják egészségügyi, mentési képességeiket, a felszereléseket, hogyan bánnak a sérülttel, hogyan kommunikálnak egymással, és úgy általában, milyen a teljesítményük és a csapatmunkájuk – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A magyar csapatot a Komárom-Esztergom megyei Csordás János tűzoltó alezredes csapatvezetőként, a fővárosi Mohl Attila tűzoltó őrnagy parancsnokként erősítette, a kötelezően előírt egészségügyi vonalat a Debrecenben szolgáló Szalóki Péter tűzoltó törzszászlós vitte, a csapat tagja volt Urbán Gyula tűzoltó főtörzsőrmester és Vincze Zsolt tűzoltó százados a fővárosból, valamint Dudás Gábor tűzoltó főtörzsőrmester Baranya, illetve Kempa Dávid tűzoltó főtörzsőrmester Komárom-Esztergom megyéből. A hazai egység június 22-én került sorra.

A magyarok bemutatkozó videója és a versenyfeladat megoldása 1 óra 59 perctől megtekinthető az alábbi felvételen.

A kihívásra a magyar tűzoltók komolyan felkészültek: amellett, hogy a Holmatro gyári tréningközpontjában továbbképzésen vettek részt, Sándor László tűzoltó alezredes vezetésével elkészítettek egy közlekedési balesetek során alkalmazható, műszaki mentéssel kapcsolatos oktatófilmet is. Ezen kívül a közelmúltban kétszer háromnapos tréningen vettek részt Esztergomban, az Alcufer Kft. telephelyén, ahol kipróbálhatták a Sifire Kft. által rendelkezésre bocsátott legmodernebb Holmatro-eszközöket, valamint a HESZTIA Kft. által biztosított műszaki mentő védőruházatot, amelyet a versenyen is viselnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában