Sziréna

2022.05.24. 08:07

Ügyészség: a hajánál fogva rángatta a postást egy hajdúszoboszlói férfi

Nem tetszett neki, hogy a nő értesítőt hagyott a postaládájában – derül ki a vádiratból.

Illusztráció

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy értesítő elhelyezése miatt bántalmazta a postai kézbesítőt – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a sértett postai kézbesítőként dolgozik, és 2022. március 26-án, a délelőtti órákban helyettesként végezte munkáját személygépkocsival Hajdúszoboszlón. Ennek során a vádlott lakóhelyén is megjelent, mivel egy könyvelt küldeményt kellett átadnia. A háznál a postás csengetésére nem nyitottak ajtót, ezért a vonatkozó kézbesítési szabályok alapján a nő értesítőt hagyott a vádlott postaládájában. A férfi ezt nem sokkal később észrevette, és nehezményezte, hogy a postás csengetés nélkül dobta be az értesítőt. Rövid idő elteltével, 10 óra 30 perc körül a sértett újabb küldemények kézbesítését végezte egy másik utcában, majd miután beült az autóba, a fentiek miatt dühös vádlott odalépett a járműhöz, a lehúzott ablakon keresztül megragadta a sértett haját, és megrángatta a nőt. A sértett a vádlott bántalmazása következtében megbillent az ülésben, de nem sérült meg – részletezi a Főügyészség közleménye.

A vonatkozó jogszabályok értelmében a postai kézbesítőként dolgozó sértett közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában