Helyi kék hírek

2022.05.21. 11:09

Szokatlan mentéshez kérték a nyíradonyi tűzoltók segítségét

Lángok, ágak, négylábúak.

Használaton kívüli árokba pottyant

Forrás: Katasztrófavédelem

Tehenet és macskát is mentettek a tűzoltók kisebb tűzesetek megfékezése mellett május 20-án, derül ki a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szöveges híradójából.

  • Hatmázsás, vemhes szarvasmarhát mentettek a nyíradonyi tűzoltók, miután az állat aknába zuhant a Szabolcs megyei Nyírgelsén. A tehén önerejéből nem tudott kimászni, de másfél óra alatt végül sikerült kiemelni.
  • Nagyméretű faág hasadt le Balmazújvároson, a Kossuth téren, a helyi tűzoltók kosaras emelőn át, motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.
  • Kerti főzés tüze terjedt szét Hajdúszoboszlón, a Hathy János utcában. A lángok egy tárolóba a kerítésbe is belekaptak, mire megfékezték egy vízsugárral.
  • Derecskén a vasútvonalon füstöltek vasúti talpfák, a konyári önkéntesek nagynyomású oltóberendezéssel vették elejét a bajnak.
  • Naghegyes közelében két hektáron égett a nádas és az avar, a balmazújvárosi tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.
  • Betonkerítés és hullámpala kerítés közé szorult egy kismacska Debrecenben, az Erőss Lajos utcán; a tűzoltók kézi erővel szabadították ki az állatot.
  • Hajdúszoboszló külterületén volt tűz, emiatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit. Az egység gépjárműfecskendővel nem tudta megközelíteni a lángokat, ezért a tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában