Sziréna

2022.05.15. 07:56

Ripost: általános iskola portása pofozott fel egy diákot Debrecenben

Az ügyben rendőrségi feljelentés is történt.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Egy debreceni édesanya arról számolt be az interneten, hogy 12 éves kisfiát, aki egy debreceni általános iskolába jár, felpofozta az intézmény éppen ügyeletben lévő portása

– minderről a Ripost írt szombaton. A lap cikke szerint a történtek után a portás, azzal az indokkal, hogy neki lejárt a munkaideje, elhagyta az épületet, majd sokáig el sem lehetett érni telefonon. „Felháborítónak tartom, hogy a mai világban ilyen megtörténhet” – írta az édesanya, aki látleletet vetetett gyermekéről és megtette a rendőrségi feljelentést.

Mint azt a Ripost írja, az intézmény „egy nagyon jó hírű művészeti iskola”, és az az édesanya leírásából is kiderül, hogy az igazgatónő, amint elérte a portást, azonnal tisztázni szerette volna a helyzetet.

A bulvárlap arra is rámutat, nem derült ki, hogy a portás miért pofozta fel a gyereket, de bármit is tett a kisfiú, a felnőtt férfi nem nyúlhatott volna hozzá. A gyermekvédelmi törvény (1997. évi XXXI. tv.) 2002-es kiegészítése már tiltja a testi fenyítést: „a gyermek nem vethető alá kegyetlen, embertelen, megalázó testi fenyítésnek, büntetésnek vagy bánásmódnak”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában