Riasztás

2022.05.24. 10:06

Nem csak a bánki és a hortobágyi tűznél dolgoztak

Megterhelő hétkezdet a tűzoltók számára.

Az év egyik legsúlyosabb hajdú-bihari tűzesete Debrecen-Bánkon

Forrás: Kiss Annamarie

A Debrecen-Bánknál kigyulladt műanyaggyári raktár és a hortobágyi kiterjedt tűz komoly erőfeszítésekre késztette a lánglovagokat Hajdú-Biharban, miközben kisebb horderejű beavatkozásokat is hozott május 23. – derül ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság jelentéséből. 

  • A debrecen-bánki tűzról részletesen beszámoltunk; a tűzoltók tizenhárom vízsugár mellett vízágyúkat is bevetettek, a lángokat délutánra sikerült megfékezni. Összesen 61 tűzoltó dolgozott a helyszínen, a hivatásos tűzoltók mellett a debreceni önkéntesek is részt vettek az oltásban. A katasztrófavédelem mobil labor egységei folyamatosan mérték a környező utcákban a mérgező gáz jelenlétét, ám a szél felfelé vitte a műanyag fekete füstjét, így nem volt szükség elzárkóztatásra vagy kitelepítésre.
  • Hortobágyon a nádasban keletkezett tűz, a szél pedig felgyorsította a terjedést. Száznyolcvan hektár égett le.
  • Szabadtéri tüzeket Berettyóújfaluban és Tiszacsege közelében, az út mellett is oltani kellett.
  • Debrecenben, a Hatvani István utcán leszakadt faág veszélyeztette a forgalmat, Görbeházán, a Vak Bottyán utcán nagy fa dőlt az úttestre.
  • Püspökladányban, a Darányi Ignác utcán személyautó borult fel, a helyi tűzoltók áramtalanították a járművet és megszüntették az üzemanyagfolyást.
  • Nyergesvonató és személyautó ütközött össze Hajdúböszörményben, a Polgári utcán, áramtalanításra ott is szükség volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában