Nehéz mentés

2022.05.26. 15:13

Kismacska került bajba Debrecen belvárosában

Forrás: Hajnal László

A Csapó utcára riasztották a debreceni tűzoltókat csütörtök délután 3 óra környékén. Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagytól, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől portálunk megtudta, egy kismacska szorult be egy lakatlan ingatlanrészbe, aminek a nyílászárói be vannak falazva. A kíváncsi cica egy magasban lévő ablakon keresztül eshetett csapdába. Mivel ajtó egyik oldalról sincs, ahogy elegendő magasságú létrájuk sem volt a tűzoltóknak, a szomszédos épületen keresztül próbáltak bejutni, hogy elkerüljék a károkozást.

Az épület omlásveszélyes állapotban van, így nem tudtak feljutni a tetejére. Úgy tudjuk, végül állatvédőknek sikerült néhány tégla kimozdításával a kismacskát megmenteni.

Néhány évvel ezelőtt nagyon rövid időn belül számos bizarr állatmentést jegyzett a katasztrófavédelem. Ekkor esett meg egy cicával, hogy májasos zacskó szorult a fejére, pechére éppen a háztetőn tartózkodott... Korábbi cikkünkben meg is emlékeztünk a nem mindennapi esetekről.

HBN

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában