Ügyeleti hírek

2022.05.14. 11:05

Ismét egyre több az avartűz, számtalan riasztást kapnak a tűzoltók

A létavértesi egységeknek mozgalmas napja volt.

Forrás: MW-archív

Péntek hajnalban a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották Debrecenbe az Újgát utcába. Egy telephelyen öt kisbusz égett teljes terjedelmében. Az egységek körülhatárolták a lángokat, valamint a buszok mellett lévő nagy buszt és személyautót hűtötték vissza, hiszen azok a hőterhelés miatt rongálódtak. A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is irányította a beavatkozást és vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit - közölte a katasztrófavédelem.

Péntek reggel Hosszúpályi és Pocsaj között egy személyautó az oldalára borult, emiatt riasztották a létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltókat. Az egységek áramtalanították a járművet, valamint a benne utazó sofőrt feszítővágó segítségével szabadították ki.

Kigyulladt egy garázs Nyírgelsén, a Kossuth Lajos utcában. Az épület teljes terjedelmében lángolt. A nyíradonyi, a szakolyi és nyírbátori egységek két vízsugárral oltották el a lángokat.

Hosszúpályiban, a Nyár utcában keletkezett tűz, ötszáz négyzetméteren az erdő növényzete égett. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Péntek délután a nádas égett Hajdúhadházon, a Botond utcában. Az ötszáz négyzetméteres területet a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el.

Tűz volt Hosszúpályiban a Nyár utcában is. A gaz lángolt, melyet a létavértesi és a konyári tűzoltók fékeztek meg.

Késő éjszaka Mikepércsre is voltak a tűzoltók, szintén gaz égett. A debreceni hivatásos egység egy vízsugárral oltotta el a tüzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában