Sziréna

2022.05.13. 14:23

Határsértőket rejtett egy kamion raktere a nagykereki átkelőnél

Öt határsértőt tartóztattak fel, és egy a francia hatóság által körözött kisteherautót, valamint munkagépet is megtaláltak a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei szerdán – tájékoztatott hivatalos oldalán a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint írják, a rendőrök az öt határsértőt szerda kora délután állították meg, akik a Nagykereki Autópálya Határátkelőhelyen egy belépésre jelentkező bolgár kamionban rejtőzködtek. A hatóság munkatársai átvizsgálták a járművet, és a rakterében megtalálták a férfiakat, akik afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát, és nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, ezért nem folytathatták útjukat. A román hatóság eljárást indított ellenük. 

A megyei rendőr-főkapitányság híradásából az is kiderül, hogy a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai ugyanaznap éjszaka, 22 óra körül a 42-es számú főúton ellenő­riztek egy román állampolgár által vezetett francia honosságú kisteherautót, ami egy munkagépet szállított. Az ellenőrzés során fény derült arra, hogy a szállító járművet és a kisgépet a francia hatóság a Schengeni Információs Rendszerben körözi. A külföldi férfit előállították. A rendőrség a további eljárás során felvette a kapcsolatot a körözést kibocsátó hatósággal. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában