Ügyeleti hírek

2022.05.10. 10:45

Halálos balesethez is riasztották a hatóságokat hétfőn

Több embert pedig kórházba kellett szállítani.

Forrás: Napló-archív

Tűz volt hétfőn Nyírábrányban, a Víz utcában egy családi házban. A lángok a tetőszerkezetre terjedtek át. A debreceni és a nyíradonyi hivatásos, valamint a nyírábrányi önkéntes tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet - olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában. 

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket Berettyóújfaluban, a Tinódi utcában. Egy családi ház fürdőszobájában mutatták ki a veszélyes gázt a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók. A lakók nem sérültek meg, a gázkazánt ideiglenesen a gázszolgáltató kizárta a rendszerből.

Egy nyerges vontató és egy személygépkocsi ütközött össze hétfőn Hajdúszovát és Kaba között, a Keleti-főcsatorna hídjánál, emiatt riasztották a püspökladányi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat. A lánglovagok átvizsgálták a járműveket, az autóvezetőt kiemelték, majd átadták a mentőszolgálatnak. A sérült emberen már nem lehetett segíteni, a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók két gázpalackot is kivettek a járműből, amelyek nem rongálódtak meg. A műszaki mentést a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította teljes útzár mellett.

Egy hektáron égett a gaz Kaba közelében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Két autó ütközött össze Hajdúhadházon, a 4-es számú főúton, a debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek az áramtalanítást végezték el. A mentőszolgálat három embert szállított kórházba.

Kigyulladt egy autó motortere a debreceni Akadémia utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az autó utasai időben el tudták hagyni a járművet.

Belecsúszott egy ló két hátsó lábával egy mély aknába hétfő délután Hajdúsámsonban, a Makkos utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kötelek, tömlők és erőgép segítségével szabadították ki az állatot. A ló kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Négy embert tetten értek

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában öt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyből egy halálos kimenetelű közlekedési balesetben egy személy vesztette életét, egy súlyos, három pedig könnyű sérüléssel végződött - írja a police.hu

A szolgálatot ellátó állomány összesen hét személyt fogott el, közülük két embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, négy főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy külföldit pedig az ország terültén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 16 személyt állítottak elő, ebből nyolc főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában