Sziréna

2022.05.26. 13:37

Hajdú-bihari dobogósok az országos tűzmegelőzési vetélkedőn

Csapatban és egyéniben is harmadik helyet szereztek megyénk tűzoltói.

A megyénkbeli helyezettek | Forrás: Szőke Péter – BM OKF

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli objektumában május 25-én tartották meg a VII. Országos Tűzmegelőzési Vetélkedőt. A csapatversenyt a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata nyerte, egy évig ők őrzik a vándorserleget, olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

A vetélkedőn katasztrófavédelmi igazgatóságonként két-két tűzmegelőzési területen dolgozó szakember vett részt, akik egyéniben és csapatban is összemérték tudásukat.

A nap első felében az egyéni verseny első feladatsorát oldották meg az indulók, a kérdések az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvényre, az Országos Tűzvédelmi Szabályzatra, az égéstermék-elvezetőkkel kapcsolatos jogszabályokra és más szakmai szabályokra vonatkoztak. A csapatok emellett a gyakorlati feladatokat is végeztek, két berendezett helyszínen. Egy kazánházban és egy irodaként szolgáló helyiségben tartottak tűzvédelmi hatósági ellenőrzést, amelyről jegyzőkönyvet is készítettek. Sok egyéb mellett figyelniük kellett a tűzvédelmi jelölésekre, a tűzoltó készülékek megfelelőségére, az épületszerkezeti problémákra. A gyakorlati feladat összetett kihívásokat is tartalmazott.

A versenynap második felében az egyéni felkészültség vizsgázott. A versenyzőknek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat, a tűzvédelmi műszaki irányelvek, illetve a szabványokkal kapcsolatban egy applikáció használatával kellett megválaszolniuk a szakmai kérdéseket.

Az eredményhirdetéskor dr. Ördög Tamás tűzoltó ezredes, megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető értékelte a vetélkedőt. 

A csapatok versenyét a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyerte, megelőzve a fővárosi szakembereket.

A dobogó harmadik fokára - mindössze két ponttal elmaradva a második helyezettől - a hajdú-bihar megyei igazgatóság versenyzői állhattak fel.

Az egyéni versenyben a Pest megyei Borbás Balázs tűzoltó főhadnagy bizonyult a legjobbnak, a második helyet Csongrád-Csanád megyéből Farkas Ádám tűzoltó hadnagy szerezte meg,

harmadik helyezett pedig Kozsilné Juhász Szabina tűzoltó hadnagy, Hajdú-Bihar megye versenyzője lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában