Hosszú a bűnlajstrom

2022.05.03. 08:14

Fajtalankodott a tizenegy éves nevelt lányával a berettyóújfalui férfi

A hajdú-bihari rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Forras: Illusztráció / Shutterstock

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott egy 51 éves berettyóújfalui lakossal szemben. A megalapozott gyanú szerint a férfi, az akkor 11 éves nevelt lányával létesített szexuális kapcsolatot a kiskorú akarata ellenére. A férfival szemben ezért szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - olvasható a rendőrség közleményében

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a gyanúsított később több alkalommal, anyagi haszon reményében arra vette rá a fiatalt, hogy más férfiakkal is szexuális kapcsolatot létesítsen. Ezért vele szemben a továbbiakban tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt is folytatták az eljárást.

Az eljárásban a rendőrség a szükséges gyermekvédelmi intézkedéseket megtette, a lányt a családból kiemelték.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottal szemben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati osztálya, a szakértők bevonásával folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat megküldte az ügyészségnek.

Ezen szexuális erőszak bűntett esetében büntetési tétel felső határa húsz évig terjedő szabadságvesztés. Az emberkereskedelem bűntette ezen kombinatív minősített esetének törvényi büntetési tétele 5-15 évig terjedő szabadságvesztés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában