Iskolai zaklatás

2022.05.19. 11:33

Fagyállót ivott egy nyolcadikos debreceni fiú

Sokáig tűrte a megaláztatást az iskolában, aztán elszakadt a cérna – számolt be az édesanyja.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fagyállót ivott a nyolcadik osztályos Máté, hogy soha többet ne kelljen iskolába mennie, és ne hallja a tanárától azt, hogy ő egy semmirekellő alak – adta hírül a Bors a Blikkre hivatkozva.

– A fiam ma már nem bántaná magát, és elhiszi, hogy szép az élet, de ehhez kellett az is, hogy az öngyilkossági kísérlete után ne engedjem az iskolába. Az, hogy ott állnak körülötte és próbálják megmenteni az életét, soha el nem múló, szörnyű emlék lesz számomra – nyilatkozta Tóth Ágnes, a fiú édesanyja.

Elmondása szerint minden akkor kezdődött, amikor Máté, a Debreceni Kinizsi Pál Általános iskola autista tagozatának tanulója megkezdte az ötödik osztályt. – A fiam a barátját védve nekiment egy másik kisfiúnak. Rövid incidens volt, leszedték őket egymásról, és nem is lett a történteknek semmi következménye, de a tanára ettől kezdve ezt minden héten felemlegette. 

A Ripost erről szóló cikke szerint a tanár kiszemelte és minden egyes nap becsmérelte a fiút, sőt, a továbbtanulását is meg akarta akadályozni. 

– Március 20-án, vasárnap történt. Másnap reggel nekem kellett Mátét ébreszteni, holott addig mindig magától kelt. Amikor összevissza beszélt, és láttam, milyen zavart, nagyon megijedtem, és a háziorvosunk asszisztensének a tanácsára mentőt hívtam – elevenítette fel a történteket Máté édesanyja. – A kórházig tartó út két órát vett igénybe, mivel először a pszichiátriára vitték. Ezt azzal magyarázták, hogy a fiam búcsúlevelet írt. Majd, amikor leállt a légzése, esetmentő jött, intubálták, újraélesztették, majd bekerült a megyei kórház intenzív osztályára. Két napon át bizonytalan volt, hogy életben marad-e. Szerencsénk van, hogy a veséje is teljesen rendbe jött, pedig veseelégtelenséget állapítottak meg – tette hozzá.

Máté mára teljesen felépült.

Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában