Vádemelés

2022.05.25. 09:56

Egy nőt talált el a fejsze, miután após és veje egymásnak rontott Hosszúpályiban

Az idősebb férfinak elege lett a szomszédjában zajló családi rendezvényből, és amúgy sem kedvelte a vejét – derül ki a vádiratból.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki fejszével akart megölni egy szomszédjánál szórakozó egyik vendéget – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a fiatalabb férfi vádlott 2021. július 5-én, a délelőtti óráktól kezdődően a Hosszúpályiban lévő házukban családi rendezvényt tartott, ahol a résztvevőkkel egész nap ettek, ittak és hangosan szólt náluk a zene. A fiatalabb férfi vádlott az idősebb férfi vádlott veje. Az idősebb vádlott is folyamatosan italozott a saját otthonában, és nem nézte jó szemmel a lánya és a fiatalabb férfi vádlott kapcsolatát, ezért a nap folyamán többször kiment az utcára, ahol hangosan megfenyegette a szomszédban szórakozókat azzal, hogy megöli őket és rájuk gyújtja a házat. Az idősebb férfi vádlott később a bűncselekmény napján, 18 óra körül újra kiment az utcára, és hangosan megöléssel fenyegette a vejét. A fiatalabb férfi ezért kiment az utcára, hogy beszéljen apósával, azonban ekkor az idősebb férfi egy sörösüveget dobott a feje irányába, amely végül nem találta el a vejét. A fiatalabb férfi vádlott ezen feldühödve rárontott az apósára, akit ököllel az arcán megütött. Az egyre indulatosabb idősebb férfi vádlott 19 óra körül egy közel 80 cm hosszúságú, élezett nagyfejszét vett magához, azzal kiment a háza elé az utcára, és folyamatosan kiabált, halálosan megfenyegette a fiatalabb férfi vádlottat. Ezt hallva a veje kiment az utcára, ekkor az idősebb férfi körülbelül 2-3 méter távolságról felé dobta a nagyfejszét, azonban az időközben odaérkező fiatalabb nő vádlott bal karját találta el. Ezt követően az idősebb férfi megijedt és visszafutott a lakása felé, azonban utolérte őt a két vádlott-társa, akik dulakodni kezdtek vele, a nő a mellkasánál fogva ellökte, a fiatalabb férfi ököllel megütötte a fejét. A földre kerülő idősebb férfi elvesztette az eszméletét – részletezi közleményében a Főügyészség.

Az idősebb férfi vádlott cselekménye – figyelemmel az általa használt eszköz jellegére, illetve a cselekmény kapcsán tett kijelentéseire – alkalmas volt az emberi élet kioltására. Vádlott-társainak magatartása olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, amely alkalmas volt megbotránkozás és riadalom keltésére.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő idősebb férfi vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, míg a szabadlábon védekező fiatalabb férfi vádlott ellen társtettesként elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés vétsége, míg a nő vádlott ellen társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. 

A főügyészség a vádiratban az idősebb férfi vádlott vonatkozásában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, a fiatalabb férfi vádlott esetében közérdekű munka büntetés, míg a nő vádlott kapcsán intézkedésként próbára bocsátás kiszabására, illetve alkalmazására tett indítványt. Ezen túlmenően indítványozta, hogy a nyomozás során lefoglalt nagyfejszét a törvényszék kobozza el. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlottak a törvényszék előkészítő ülésén a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában