Videóval

2022.05.02. 14:25

Drónnal vadásztak szabálytalankodókra a megyei rendőrök, volt pár sofőr, aki csúnyán lebukott

Most a 42-es főúton vetették be az eszközt, de az egész megyében lehetnek hasonló akciók.

Forrás: YouTube / PoliceHungary

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a közlekedés biztonságának javítása érdekében a 42-es főúton összehangolt, közúti közlekedési ellenőrzést hajtottak végre április 28-án, olvasható a police.hu-n.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nemcsak civil autókkal, hanem drónokkal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drónok biztonságos távolságból és helyzetből készítették a videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök elsőbbségi szabályok megsértése, biztonsági öv használatának elmulasztása, mobiltelefon-használat, valamint  szabálytalan előzés miatt vontak intézkedés alá járművezetőket.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez ehhez hasonló forgalom-ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti közlekedés szabályait! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megszegve vezetnek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában