Zárt udvarokról tűntek el biciklik

2022.05.25. 12:04

Bringalopással indult a nemzeti ünnep Tégláson

Két ügyet is lezárt nemrég a rendőrség.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott két helyi férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak március 15-re virradóan két téglási családi ház zárt udvaráról loptak el egy-egy kerékpárt, olvasható a police.hu-n.

A bejelentést követően a nyomozók azonosították a férfiakat, akiket március 23-án fogtak el, majd előállították őket a rendőrkapitányságra. Kihallgatásukkor mindketten beismerő vallomást tettek. A bicajokat a rendőrök lefoglalták, majd visszaadták jogos tulajdonosuknak.

A 23 és 25 éves gyanúsítottak elmondták, hogy Téglásról gyalogoltak hajdúhadházi otthonukba, amikor az egyik ház udvarán észrevettek egy kerékpárt, amit elloptak. Nem sokkal később figyeltek fel egy másik ház udvarán leállított biciklire, azt is elemelték, így már mindketten bringával folytathatták útjukat.

Szintén lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást a hajdúhadházi nyomozók egy május 3-án történt kerékpárlopás ügyében. Ebben az esetben a város területén egy kerékpártárolóból vitt el egy lelakatolt biciklit az akkor még ismeretlen tettes. A rendőrök a bejelentést követően négy órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit elfogtak és kihallgattak. A 30 éves helyi férfi beismerő vallomást tett, mint kiderült, a bicajt már eladta. A zsaruk a vevőtől foglalták a kétkerekűt, amit visszaadtak eredeti tulajdonosának.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság mindkét ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában