Vádemelés

2022.04.12. 08:23

Szórakozóhelyen kötekedett, majd beverte egy fodrászat kirakatát

Nem tudott uralkodni az indulatain a hajdúhadházi férfi.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittas állapotban egy szórakozóhelyen kötekedett a vendégekkel, majd később betörte egy fodrászüzlet kirakatát - írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

 

A vádlott 2021. november 19-én az esti órákban egy hajdúhadházi bárban tartózkodott, ahol erősen ittas állapotba került. 23 óra 30 perc körüli időben a szórakozóhelyen több vendéggel is agresszívan viselkedett, kötekedett, ezért a bárban dolgozó biztonsági őrök őt az utcára kikísérték és felszólították arra, hogy távozzon a szórakozóhely közeléből. A férfi azonban ennek nem tett eleget, a bejárat közelében továbbra is agresszívan lépett fel, hangoskodott, ezért a biztonsági őrök újra felszólították arra, hogy hagyja el a szórakozóhely területét. Ezt követően a vádlott elindult, azonban néhány méter megtétele után a közelben lévő fodrászüzlet reklámfóliával borított nagyméretű kirakatába erőteljesen belefejelt, azért az betört. A vádlott az üzlet tulajdonosának 90.000 forint rongálási kárt okozott, amely nem térült meg.

 

A sértett a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság által lefolytatott eljárás során polgári jogi igényt terjesztett elő, kérte az okozott kárnak a megtérítését.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlott ellen garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, továbbá a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában