Fotókkal, videóval

2022.04.09. 09:55

Súlyos baleset az ártándi határnál: álló teherautónak ütközött egy kisbusz

Egy ember súlyosan megsérült, őt mentőhelikopterrel vittek kórházba.

Forrás: Tóth Imre

Személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt szombaton 9 óra körül a 42-es számú főút 62-es kilométerszelvényében Ártándnál, a közúti határátkelőhelytől mintegy egy kilométerre, a kilépő oldalon, olvasható a police.hu-n.

 

Az eddigi adatok szerint egy román felségjelzésű kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között hátulról nekiütközött egy álló román rendszámú teherautónak, aminek sofőrje épp a kiléptetésre várakozott.

A balesetben a kisbusz vezetője megsérült, őt mentőhelikopter szállította kórházba. Rajta kívül más nem tartózkodott a gépkocsiban. A teherautó sofőrje a balesetben nem sérült – áll a rendőrségi közleményben.

Az Országos Mentőszolgálat érdeklődésünkre közölte: a helyszínre a mentőhelikopter mellett egy esetkocsit is riasztottak, egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállítottak légi úton kórházba.

A katasztrófavédelem híradása szerint a sofőrt feszítővágóval kellett kiszabadítani járművéből.

 

A helyszínen előbb teljes útlezárás útlezárás volt érvényben, majd a rendőrök a műszaki mentés és a szemle miatt csak váltakozó irányból engedték a forgalmat. Később közölték: a főút déltől teljes szélességében járható. 

A határátkelőhely forgalma időközben megindult, a kiléptetés és a beléptetés is zavartalan, bár a feltorlódott kocsisor miatt a szokásosnál hosszabb várakozási idővel kell számolnia az arra közlekedőknek, hívta fel a figyelmet korábban a rendőrség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában