Összefoglaló

2022.04.27. 08:35

Megdőlt egy tízméteres debreceni fa, ki kellett hívni a tűzoltókat

De szabadtéri tüzeknél is szükség volt a megyei egységekre kedden. Ügyeleti hírek.

Forrás: katasztrófavédelem

Egy tíz méter magas fa veszélyesen megdőlt Debrecenben, a Rekettye utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át, motoros láncfűrésszel avatkoztak be, írja szokásos ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

Egy fa egyik ága megrepedt Debrecenben, a Küküllő utcában kedd délután. A debreceni hivatásos tűzoltók eltávolították az ágat, mert az a forgalmat veszélyeztette.

Háromezer négyzetméteren égett a legelő Földes közelében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Pocsaj külterületén a vasúti töltés mellett égett a nádas és bozótos, emiatt riasztották a létavértesi önkormányzati tűzoltókat. Az egység nehezen tudta megközelíteni a területet, így kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Egy hektáron égett a nádas, peremégéssel Derecske külterületén. Ide a berettyóújfalui hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámok segítségével és vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Egy autó csomagtere gyulladt ki kedden késő este Debrecenben, a Kőrösi Csoma Sándor utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévők a lángokat megfékezték, a tűzoltók a csomagtartó visszahűtését végezték el.

Két körözött rendőrkézen

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek könnyű sérüléssel végződtek, közölte a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány két személyt fogott el, a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 14 személyt állítottak elő, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában