Sziréna

2022.04.20. 15:15

Letartóztatták a rablással vádolt böszörményi tinédzsert

A helyi rendőrök még a bűncselemény napján elfogták a fiút, aki vélhetőleg egy mobiltelefont és pár ezer forintot zsákmányolt.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nyomozás adatai szerint a gyanúsított április 17-én délután bement egy hajdúböszörményi ingatlanba, ahol az ott lakó férfitől pénzt követelt.

A fiatal életveszélyesen megfenyegette a sértettet, elvette tőle a mobiltelefonját és pár ezer forintot, majd elmenekült a helyszínről. A bűncselekmény elkövetése során személyi sérülés nem történt – adta hírül a police.hu.

A rendőrök a bejelentést követően széleskörű adatgyűjtést végeztek és még aznap délután azonosították a feltételezett elkövetőt. A 15 éves fiatalt előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az eljárás során az is kiderült, hogy a gyanúsított egy vízelvezető árokba rejtette el a telefont, amit a nyomozók megtalálták, lefoglaltak és visszaadtak a sértettnek.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a helyi lakossal szemben, a bíróság pedig április 20-án elrendelte a letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában