Összefoglaló

2022.04.28. 08:35

Ez okozhatott háztüzet Hajdúszoboszlón

A tűzoltók munkáját egy esetben a honvédség is segítette szerdán. Ügyeleti hírek.

Forrás: Tóth Imre

Debrecenben, a Mikszáth Kálmán utcában egy hársfa egyik ága letört. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel vágták le a faágat, közölte a szerdai eseményekről szóló ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

Kigyulladt egy fatároló tegnap délelőtt Létavértesen, a Víztorony utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kiérkezésre a tüzet az ott lévők eloltották, így az egység az utómunkálatokat végezte el.

Berendezési tárgyak égtek Hajdúszoboszlón, az Erzsébet utcában, emiatt riasztották a hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltókat szerda délután. Az egységek a lángokat hamar megfékezték. A tüzet egy zárlatos konnektorba bedugott hosszabbító is okozhatta, így gyulladhattak ki a berendezési tárgyak.

Tűz keletkezett egy autóbuszban a 35-ös főúton, a bodaszőlői lehajtónál. A menetrend szerint közlekedő busz motorterében a szigetelés izzott és füstölt. A debreceni hivatásos tűzoltók vízsugárral visszahűtötték a területet és áramtalanították azt. Az utasok időben elhagyták a járművet, így nem sérült meg senki.

Két autó ütközött össze az M35-ös autópályán Hajdúböszörmény közelében. A debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók elvégezték az áramtalanítást. A tűzoltók munkáját katonák is segítettek, arra utazó honvédségi autóból kiszállva irányított a forgalmat, a rendőrség kiérkezéséig.

Este egy autó utastere és motortere égett a debreceni Egyletkert utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Két személygépkocsi ütközött össze Debrecenben, az Antall József utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Rendőrség: kilenc előállítás

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, ami könnyű sérüléssel végződött, olvasható a police.hu-n.

A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, közülük két főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök kilenc személyt állítottak elő, ebből két főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés három esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában