Vádemelés

2022.03.02. 09:08

Utcafirka miatt tört ki a verekedés Hencidán

Egy sértő, trágár felirat miatt tettlegességig fajult két férfi szóváltása.

illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki járdára festett egy feliratot, majd bántalmazta az azt sérelmező férfit – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

 

A vádirat szerint a 19 éves vádlott feliratot fújt 2021. április 29-én 18 óra 30 perc körül egy hencidai buszmegálló aszfaltjára. A felirat egy személy becenevét és hozzá kapcsolódóan trágár kifejezést tartalmazott. Ezt észrevette az utcán sétáló sértett, aki a szövegből magára ismert, ezért a vádlott után ment és felszólította a számára sértő felirat eltávolítására. A vádlott és a sértett között emiatt hangos szóváltás alakult ki, majd a vádlott a kezében tartott festékszóróval egy alkalommal megütötte a sértett arcát és két alkalommal combon rúgta a férfit. Egy járókelő a két férfi közé állt, így a vádlott nem bántotta tovább a sértettet – derül ki a közleményből.

 

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során megállapították, hogy a vádlott bántalmazása folytán a sértett az arcán és a rúgások kivédése érdekében feltartott kezén nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Figyelemmel ugyanakkor a sérült testtájékra, az erőbehatás nagyságára, valamint a bántalmazás módjára, a vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

 

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában