Fő az elővigyázatosság!

2022.03.17. 12:59

Újra megrendezik a tavaszi motoros vezetéstechnikai felkészítőt

Az ingyenes foglalkozás során a járművek vizsgálatára is lehetőség nyílik.

Forrás: Kiss Annamarie

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, valamint „A Közlekedésbiztonságáért Alapítvány” jóvoltából szombaton újra megrendezik a tavaszi motoros vezetéstechnikai felkészítőt a kétkerekű járművezetők számára – hangzott el az esemény sajtóbeharangozóján, csütörtökön.


Koroknai Imre, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, maga a rendezvény már hagyományosnak mondható. – Egyfajta szezonnyitó, ahol egyrészről összegyűlnek a motorosok, tapasztalatokat cserélnek, illetve megfelelő szakemberekkel konzultálhatnak. Valamint a járműveik vizsgálatára is lehetőség nyílik, ahogy vezetéstechnikai tréningre is. Az őszi-téli időszak rendszerint a motorosoknál egy hosszú kihagyás, ilyenkor még a legképzettebbeknek is szüksége lehet némi bemelegítésre – mondta az elnök.

 

Hasznos és hatásos

 

Bacsó Attila rendőr alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke kiemelte, a résztvevőknek a gyakorlás érdekében motorospályát építenek, illetve KRESZ-tesztlap kitöltésére is lesz lehetőség. – Megpróbáljuk elérni, hogy a megye közútjain minél kevesebb motoros sérüljön. Nekik ugyanis nincs biztonsági övük, légzsákjuk, sokkal sérülékenyebbek egy ütközésnél, mint azok, akik autóval utaznak – hangsúlyozta az elnök, hozzátéve, a védőfelszerelések használatára is felhívják a figyelmet.

 

Az ingyenes rendezvényt szombaton 9 órától a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Műszaki Vizsgaállomásán tartják meg. Tasnády Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője kiemelte, a vizsgaállomás kollégái ingyenesen megvizsgálják a motorok műszaki állapotát, és amennyiben az megfelelő – a vizsgadíj befizetését követően – meg is hosszabbítják az adott motorkerékpár műszakiját.

 

PSZ

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában