Vádemelés

2022.03.30. 09:39

Ügyészség: lengyel testvérpár támadt rá szórakozó fiatalokra Hajdúszoboszlón

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a két férfi ellen, aki ittas állapotban megütött két sértettet egy hajdúszoboszlói rendezvényen.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A vádlottak testvérek, 2021. szeptember 10-én pihenés céljából, turistaként tartózkodtak Hajdúszoboszlón. A fenti napon az esti órákban Hajdúszoboszló belvárosában egy szabadtéri rendezvény volt, ahol mindketten szeszes italt fogyasztottak, erősen ittas állapotba kerültek - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

 

2021. szeptember 11-én hajnali 1 óra körül a rendezvény már véget ért, azonban a helyszínen még voltak vendégek, asztalok mellett padokon ültek, illetve sétálgattak. Ebben az időpontban az erősen ittas fiatalabb vádlott minden indok nélkül odament a számára ismeretlen sértetthez, akit kézzel a bal fülénél megütött. A sértett ennek következtében a paddal együtt hátra esett, azonban sérülést nem szenvedett.

 

Az ott lévő biztonsági őrök észlelve a férfi magatartását, a testvérpárt kikísérték a rendezvény területéről, azonban ők rövid idő múlva visszamentek, majd a fiatalabb vádlott szintén ittas állapotban odament egy másik férfihoz, akit ököllel nagy erővel szájon ütött. A sértettnek az ütés következtében a felső ajkán repesztett sérülés keletkezett, illetve az egyik metszőfoga kitört. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban figyelemmel a sérült testtájékra, a bántalmazás módjára, erőbehatására, a fiatalabb vádlott szándéka nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

 

Testvére kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, az azt észlelő személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

 

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottak ellen garázdaság vétsége és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján mindkét vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában