Nyugi, csak gyakorlat!

2022.03.10. 11:03

Tűzoltók lepték el a Kossuth teret

A debreceni, a hajdúszoboszlói és a nyíradonyi hivatásos egységeknek is vonulniuk kellett a cívisváros központjába délelőtt.

Forrás: Molnár Péter

Összesen harminckét tűzoltó vonult ki csütörtök délelőtt a Debreceni Nagytemplomhoz: a délelőtt folyamán egy másfél órás gyakorlat céljából. A megyei katasztrófavédelem sajtóosztálya érdeklődésünkre közölte: a gyakorlat alatt a szakemberek egy elképzelt tűzeset megoldására készülnek fel.


Az elképzelés szerint a templom padfűtésében keletkező elektromos zárlat okoz tüzet, ami átterjed a padsorokra is. A gyakorlat szerint a bent lévők mindannyian időben, sérülés nélkül elhagyják a helyszínt, a tűzoltóknak nem kell senkit kimenekíteni, viszont a lángokat helyben, a földszinten eloltják az egységek.
Megtudtuk, hogy a gyakorlatot még két alkalommal megismétlik, így senki ne essen pánikba, ha jövő héten, illetve két hét múlva ugyanígy csütörtökön tűzoltó egységeket lát sorakozni Debrecen ikonikus egyházi épülete közelében.

 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában