Nem tudta igazolni

2022.03.16. 08:45

Több száz kiló illegális dohány tárolásával vádolnak egy mikepércsi férfit

Eladási szándékkal több mint 300 kilogramm vágott dohányt tárolt a lakásán. A Debreceni Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette miatt emelt vádat.

illusztráció / Shutterstock

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2020. szeptember 2-án jövedéki ellenőrzést végzett a vádlott mikepércsi lakóhelyén, ahol a házhoz tartozó melléképületben feltaláltak nylon zsákokba csomagolva közel 330 kg fogyasztási dohányt - írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség. A férfi ennek eredetét, birtoklásának jogszerűségét okirattal igazolni nem tudta, azt a korábbiakban ismeretlen helyen és ismeretlen személytől vásárolta azzal a céllal, hogy a későbbiekben kisebb tételekben, jelentős haszonnal értékesítse.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a lefoglalt fogyasztási dohányt elkobozta és elrendelte a megsemmisítését, mindemellett a vádlottat több mint 26 millió forint jövedéki bírsággal sújtotta, továbbá jövedéki adó és általános forgalmi adó megfizetésére kötelezte.

A férfi lakóhelyén tárolt fogyasztási dohány kiskereskedelmi ára meghaladja a 30 millió forintot.

Az ügyben a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága folytatta le.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában