Kék hírek

2022.03.22. 08:02

Saját anyját rabolhatta ki a nádudvari fiatal, vádat emeltek ellene

A 19 éves férfi börtönbe kerülhet.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki bűncselekmények elkövetésével biztosította megélhetését, tudatta közleményben a megyei főügyészség.

 

Mint részletezik, a 19 éves férfi munkanélküli és hajléktalan életmódot folytatott, megélhetését bűncselekmények elkövetéséből biztosította, 2021. június 24-28. között kétszer is lopott saját szüleitől. Először a nádudvari házuk udvarára mászott be, ahonnan vasat lopott, néhány nappal később pedig a nyitva hagyott ablakon keresztül bement a házba, és az édesapja pénztárcájából vitt el 20 ezer forint készpénzt. Az édesapjának okozott közel 34 ezer forintos kárból 6 ezer forint megtérült, mivel a rendőrség a pénz egy részét megtalálta a vádlottnál, és visszaadta a sértettnek. Az apa a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során lopás miatt kérte fiának büntetőjogi felelősségre vonását.

 

Ezt követően a vádlott 2021. december 7. napjára virradóan a kerítésen keresztül bemászott egy nádudvari asszony házának udvarára, és az ólból ellopott 14 tyúkot és kakast. A sértettnek okozott több mint 25 ezer forint kár nem térült meg, így a nő kérte kárának megtérítését, polgári jogi igényt terjesztett elő, derül ki a közleményből.

 

Az ügyészség szerint a férfi 2021. december 7-én 16 óra körül megjelent a szülei nádudvari házánál, ahol az udvaron megvárta hazatérő édesanyját, és nehezményezte, hogy a korábbi lopása miatt feljelentették a rendőrségen. Ezután a férfi pénzt követelt édesanyjától, aki ezt megtagadta, ezért a vádlott őt szidalmazni kezdte, és letépte hátáról a táskát, amit kidobott az utcára. Ekkor a sértett segítségére sietett a házban tartózkodó ismerőse, az asszony pedig felvette az utcára dobott táskáját. A vádlott ekkor megragadta a táskát, és el akarta venni a sértettől, amit a jelen lévő férfi akadályozott meg.

A vádlott ezután megragadta az édesanyja kabátját, és az asszonyt a kerítésnek nyomva megfenyegette, hogy ha nem ad neki ezer forintot, akkor megöli. A megfélemlített sértett kérésére az ismerőse a pénzt a vádlott elé dobta, aki azt felvette, és távozott a helyszínről

– olvasható a közleményben.

 

 A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, tettét beismerő vádlottal szemben rablás bűntette és két rendbeli szabálysértési értékre, üzletszerűen, helyiségbe és ahhoz tartozó bekerített helyre a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. Emellett a járási ügyészség arra is indítványt tett, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, és rendeljen el vagyonelkobzást. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a váddal egyezően beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában