Vádemelés

2022.03.23. 08:33

Nagyon összetörte ismerőse autóját egy 17 éves srác Berekböszörményben

Az ügyészség szerinte a fiú engedély nélkül vitte el a kocsit, a balesettel csaknem egymilliós kárt okozott a sértettnek.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség

A Debreceni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú ellen, aki megszerezte ismerőse házából az autó kulcsát, majd a járművel kocsikázott, később azonban azzal balesetet okozott, a személygépkocsi teljesen összetört – tudatta közleményben a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

 

Mint írják, 2021. augusztus 8-án hajnali 1 óra körül a fiatalkorú vádlott elhatározta, hogy elviszi egyik ismerőse utcán álló járművét, és azzal kocsikázni fog.

 

Az elhatározás után éjjel bement a nyitott bejárati ajtón keresztül a sértett házába, és a konyhában magához vette az autó kulcsát. A vezetői engedéllyel nem rendelkező fiatalkorú férfi ezután a járművet az utcában 4 házzal arrébb kézzel eltolta, majd azt beindítva Biharkeresztes irányába ment. Berekböszörményben azonban elvesztette uralmát az autó felett, az áttért a menetirány szerinti bal oldal útpadkájára, majd ott a vízelvezető árok betonpillérének, onnan pedig az út szélén lévő villanyoszlopnak csapódott, és felborult – részletezi az ügyészség az eset körülményeit.

A balesetet követően a fiatalkorú férfi a járművet hátrahagyva eltávozott a helyszínről. A vádlott magatartásával 850 ezer forint kárt okozott a sértettnek.

Az ügyben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyomozott, az eljárásban a sértett a sérelmére elkövetett magánlaksértés bűntette miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő, kérte ezen cselekmény miatt is a vádlott büntetőjogi felelősségre vonását.

 

A bűncselekmények elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat intézkedésként hosszabb időre bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a fiatalkorú a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában