Bravúros életmentés

2022.03.29. 20:54

Megszólalt a rendőr, aki az utolsó pillanatban kapta el az ugrani készülő hajdú-bihari férfit

Buzsik Attila megakadályozta, hogy egy férfi levesse magát a tokaji hídról.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Mint arról néhány nappal ezelőtt portálunkon is olvashattak, március 18-án egy újszentmargitai férfi akart leugrani a Rakamaz és Tokaj közötti Tisza-hídról, életét az utolsó pillanatban mentette meg egy rendőr. Buzsik Attila zászlós ugrás közben kapta el a férfit, majd egy szabadnapos mentőssel együtt visszahúzták őt a korlát belső oldalára. A Rakamazi Rendőrőrs munkatársa a Szon.hu-nak mesélte el, hogyan élte meg a történteket.

 

– Érkezett egy bejelentés, valószínűleg egy kamionos jelezte, hogy látott egy férfit, aki lábbal kifelé ült a tokaji Tisza-hídon, s úgy gondolta, hogy le akar ugrani. Azonnal kocsiba ültem, és alig négy perc alatt oda is értem. Ahogy közeledtem, láttam, hogy a férfi már átmászott, egy kézzel karolt a korlátba és a víztükör felé hajolt. Megfordultam, bekapcsoltam a megkülönböztető jelzést, közben pedig azon gondolkodtam, mit tegyek: beszéljek hozzá, próbáljam meg rábírni, hogy másszon vissza magától, vagy egyetlen szó nélkül kapaszkodjak bele, és akadályozzam meg abban, hogy leugorjon?

Amikor odaléptem, nem is nézett felém, úgyhogy azonnal döntöttem: megragadtam azt a karját, amivel a híd korlátjába kapaszkodott. A férfi abban a pillanatban lelépett a tíz centi széles párkányról, amin addig állt…

– idézte fel a március 18-án történteket a 37 esztendős rendőr. 

Buzsik Attila | Forrás: KM

– Szinte felfoghatatlan volt az egész helyzet, minden erőmmel szorítottam, miközben próbálta lefejteni a kezemet az övéről, és azt kiabálta, hogy engedjem el, mert meg akar halni. Nem tudom, mennyi ideig tartottam így a víz felett a kapálózó férfit, de még a közbelépő szabadnapos mentős kollégával közösen is nehezen húztuk fel és fordítottuk át a híd biztonságos oldalára. Rádión beszóltam, hogy küldjenek mentőt a helyszínre.

Amikor megkérdeztük, miért tette, annyit válaszolt, hogy kilátástalannak érzi a helyzetét, azt konkrétan nem mondta el, milyen lelki trauma vezetett az elhatározásig, hogy inkább eldobja az életét.

Valószínűleg az alkohol is szerepet játszott ebben, mert részeg ugyan nem, de erősen spicces volt – árulta el Buzsik Attila, aki tizenöt éve van a pályán.

 

A rendőr arra a kérdésre, hogy mit érzett a nap végén, amikor volt ideje nyugodtan átgondolni a történteket, bevallotta, büszke volt magára, de nem azért, amit tett. – A párom, aki pszichológusként szintén embereknek segít, és a gyermekeim azzal fogadtak otthon, hogy „apa, te egy igazi hős vagy!”, nekem pedig az ő elismerésük és szeretetük a legfontosabb. Rengetegen gratuláltak, ismerősök és ismeretlenek, ami szintén jólesett – tette hozzá.

Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában