Nem adta vissza őket

2022.03.29. 08:27

Már nem volt engedélye, mégis otthonában tárolt lőszereket a debreceni vádlott

A Debreceni Járási Ügyészség lőszer engedély nélküli tartásával elkövetett lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki engedély nélkül tartott a lakásában lőszereket.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A 25 éves vádlott debreceni otthonában 2020. december 03-án a rendőrség más üggyel kapcsolatosan tartott kutatást. Ennek során az egyik szobában lévő fegyverszekrényben megtaláltak összesen 14 darab, különböző típusú lőszert - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

 

A Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során feltárták, hogy a vádlott korábban több mint egy évig erdészként dolgozott, de a munkaviszonyának megszűnése után nem adta vissza a nála lévő lőszereket, hanem azokat az otthoni fegyverszekrényében tárolta.

 

A férfinak korábban két típusú lőfegyverre is fegyvertartási engedélye volt, de engedélyét 2020 augusztusában visszavonták. A vádlott a fegyvereit igazoltan eladta, érvénytelen engedélyét pedig a szabályoknak megfelelően leadta az illetékes hatóságnál. A lőszereket viszont megtartotta, de erre már nem volt engedélye, így azokat a rendőrség lefoglalta.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben lőszer engedély nélküli tartásával elkövetett lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, az engedély nélkül tartott lőszereket pedig kobozza el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában