Fotókkal

2022.03.24. 08:47

Igazi ezermester a megyei katasztrófavédelem új Volkswagenje

Nagy motor hajtja a járművet.

A járművet Nagy Sándor tű. főtörzszászlós mutatta be | Forrás: Kiss Annamarie

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Volkswagen Amarokja főként szállításkor jön jól, a legnehezebb terepviszonyok között. Ha úgy alakul, elektromos csörlőjének köszönhetően nagy teherbírásra is képes a Volkswagen Amarok 3.0 V6 TDI. A több mint 5 méter hosszú, két métert is meghaladó szélességgel rendelkező, összkerékmeghajtású „szörnyeteget” egy 8 sebességes automata váltó segíti a kiélezett helyzetek során. 


A megyei katasztrófavédelem kérdésünkre közölte – a műszaki mentésekhez hasonlóan, ahol különleges szer áll rendelkezésre, amely a beavatkozást segíti –, a tűzoltást az erdőtüzes gépjármű támogatja. – Ha olyan területen kell beavatkozni, ahol nem jut be a nagy gépjárműfecskendő, riasztják az Amarokot. A járművet egy tűzoltó vezeti, aki kivonul vele a helyszínre, majd az ott lévő tűzoltókat közelebb szállítja, esetleg a rajta lévő kéziszerszámokkal ellátja – tudtuk meg. 

Mint azt hangsúlyozták, idén már 202 szabadtéri tűzhöz riasztották a Hajdú-Bihar megyei tűzoltókat. A káresetek egy részében olyan területre vonultak, melyet nehezen vagy egyáltalán nem lehetett megközelíteni többtonnás gépjárműfecskendővel. Az erdőtüzes Amaroknak köszönhetően ilyenkor is van azonban alternatíva, nagyban elősegítve a gördülékeny intézkedést.

 

Péter Szabolcs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában