Veszélytelenül az utakon

2022.03.17. 14:45

Drónokkal ellenőrizték a közlekedést a megyében

Már drónnal is ellenőriznek a közlekedési rendőrök Hajdú-Bihar megyében.

Forrás: MW-archív

A Hajdú-Bihar Megyei Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közlekedés biztonságának javítása érdekében a megye területén összehangolt, fokozott közúti közlekedési ellenőrzésekbe kezdtek, amely eredményeként 2022. március 16-án Debrecen lakótelepeit, a 4-es , valamint a 471-es számú főutakat ellenőrizték. Ezúttal az ittas vezetés, a tilos jelzésen történő áthaladás, az előzési tilalom volt célkeresztben - olvasható a rendőrség honlapján

 

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások most már nemcsak civil autókkal, hanem drónokkal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drónok biztonságos távolságból és helyzetből készítették a videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök összesen két ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból, 19 esetben jártak el tilos jelzésen áthaladás miatt, két esetben sebességtúllépés, míg ugyancsak két esetben a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt indítottak eljárást.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez ehhez hasonló forgalom-ellenőrzéseket. Kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti közlekedés szabályait! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megszegve vezetnek!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában