Bűneset

2022.03.10. 11:06

Debreceni rendőrre támadt egy bűnöző

Az erőszakos bűncselekmények miatt többször elítélt férfi egy buszon garázdálkodott.

Forrás: Illusztráció/Freepik

Előzetes letartóztatásba helyezheti március 10-én a Debreceni Járásbíróság ügyészségi indítványra azt a 36 éves debreceni férfit, aki három nappal korábban megütött egy rendőrt. 

 

A hivatalos személy elleni erőszak bűntettében folyó eljárásról az ügyészség adott tájékoztatást csütörtökön. Mint írták, a gyanúsított március 7-én délután egy menetrend szerinti buszon utazott, és ittasan hangoskodva inzultálta az utasokat. Egy, a járművön utazó rendőrtiszt szolgálatba helyezte magát, és rendőri igazolványának felmutatása mellett felszólította a férfit a rendzavarás befejezésére. Arra is utasította, hogy szálljon le. Az utazási feltételek megsértését – fogalmaz a közlemény – az autóbusz vezetője is megerősítette.

A gyanúsított ekkor sértegette, szidalmazta a rendőrt, megpróbálta leköpni. Majd leszállt. Akkor azonban megfordult, és ököllel arcon ütötte a századost. A rendőr ezen a ponton testi kényszert alkalmazott, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai pedig az intézkedést folytatva előállították az elkövetőt.

A nyomozó ügyészség elrendelte a többszörösen büntetett előéletű támadó őrizetbe vételét, indítványozva annak előzetes letartóztatását. A férfival szemben jelenleg is több büntetőeljárás folyik, a szabálysértési nyilvántartásban 33 szankcionált üggyel szerepel – jelezte az ügyészség.

 

Frissítés: a bíróság csütörtökön elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását; a férfi ellen három büntetőeljárás is bírósági ügyszakban van; a mostani eseten kívül több rendőrségi nyomozás is folyik ellene párhuzamosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában