Bűncselekmény

2022.03.09. 11:10

Debreceni nyomozás internetes csaló ellen

Számítástechnikai eszközök adásvételéről volt szó; a kár nem térült meg.

Forrás: Illusztráció/Freepik

Felfüggesztett börtönbüntetést és határozott összegű vagyonelkobzást indítványozott a Debreceni Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki elektronikai árucikkek értékesítésének ígéretével vert át legalább 12 sértettet. A budapesti terhelt ellen csalás bűntett és más bűncselekmény miatt emeltek vádat. 

 

A március 9-i közlemény szerint a férfi 2020 januárjában külföldre költözött a családjával. Hosszú ideig nem talált állandó munkahelyet, ezért elhatározta, hogy magyarországi internetes oldalakon olyan számítástechnikai eszközöket kínál eladásra, amelyekkel a valóságban nem rendelkezik. Meg is hirdetett videókártyát, processzort és hangkártyát, előre kérve a pénzt a vásárlóktól a felesége bankszámlájára (a nőnek a nyomozás szerint nem volt tudomása a férje tettéről).

 

A vádlott, aki beismerő vallomást tett, 12 sértettnek közel 410 ezer forint kárt okozott. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság végezte, ennek során kilencen polgári jogi igényt terjesztettek elő, kérve a káruk megtérítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában