Ítélet

2022.03.02. 09:17

Baltával sújtott volt élettársa új férjére egy ittas férfi

Súlyosította büntetését a debreceni bíróság.

illusztráció

Forrás: Shutterstock

Jogerősen 9-9 évre súlyosította kedden a Debreceni Ítélőtábla a szabadságvesztését és a közügyektől eltiltását annak a személynek, aki ittasan baltával vágta fejbe a volt élettársa új férjét. A sértettnek maradandó fogyatékossága keletkezett. 

 

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2021 szeptemberében V. V. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete, magánlaksértés vétsége és zaklatás vétsége miatt mint különös visszaesőt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság szerint 2019 júniusában a vádlott és a volt élettársa a közös gyerekük ballagását ünnepelték rokoni körben. Ezen alkalommal a vádlott ittas állapotba került. Amikor este az asszony hazament a férjéhez, a vádlott követte a ház udvarára. A két férfi ott dulakodni kezdett, a vádlott a balta fokával nagy erővel fejen ütötte a sértettet, akinek a feje erősen vérezni kezdett, és a beszédképességét azonnal elvesztette. A további bántalmazást az asszony és a fia akadályozták meg. A vádlott elhagyta a helyszínt. A kórházban a sértetten életmentő műtétet kellett végrehajtani. 

 

HBN 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában