Projektzáró

2022.03.26. 17:26

Apró polgárőrök adtak számot tudásukról Debrecenben

Közlekedéssel kapcsolatos ismereteiket bizonyították a debreceni kisdiákok.

Forrás: Kiss Annamarie

Apró Polgárőr elnevezéssel indított kísérleti projektet az Országos Polgárőr Szövetség és a Közlekedéstudományi Intézet. A Hajdú-Bihar megyei lebonyolítással a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért szervezetet bízta meg.

A rendezvény elején egy közös fotóra összeállt a gyerekekkel Pósán László országgyűlési képviselő, Papp László polgármester
Forrás: Bekecs Sándor

– A projekt lényege, hogy harmadikos és negyedikes általános iskolás diákokat oktatunk a tudatos közlekedésre, a KRESZ ismereteire, valamint bevezetjük őket a polgárőrség munkájába. Mindezt fél éven keresztül – mondta kérdésünkre Sziklási Péter egyesületi elnök.

Forrás: Kiss Annamarie

Szombaton a város négy iskolájából összesen negyven gyermek vett részt a program Huszár Gál Általános Iskolában rendezett záróeseményén. 

Forrás: Kiss Annamarie

A gyerekek először egy elméleti vizsgán vettek részt, amelyet az addig tanultak alapján állítottak össze a szervezők. Ezt a gyakorlati feladatok követték, többek között egy kerékpáros akadálypályát kellett teljesíteniük a fiataloknak. Végül lovaspolgárőr és polgárőr szolgálati kutyás bemutató is volt.

Forrás: Kiss Annamarie

BS

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában