Büntetőeljárás

2022.03.04. 10:24

Agresszív tűzoltót helyezhetnek előzetes letartóztatásba Debrecenben

A távoltartás sem használt.

Forrás: Illusztráció/Freepik

Őrizetbe vettek egy férfit, aki február elején – kiskorú gyermekük jelenlétében – azzal fenyegette meg volt feleségét, hogy elvágja a nyakát és agyonszurkálja; a tűzoltóként dolgozó gyanúsított csak a rendőrök megérkezésével hagyott fel az agresszióval – derül ki a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség március 4-i közleményéből, mely szerint a feltételezett elkövető előzetes letartóztatásáról pénteken határoz a Debreceni Járásbíróság.

 

Mint írják, az ügyben testi sértés vétsége, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak, valamint volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntett miatt nyomoznak. 

A 45 éves borsodi férfi és a sértett 17 éves együttélés után váltak el 2019-ben. Házasságuk idején a férj többször bántalmazta az asszonyt. A külön költözést követően a férfi személyesen, telefonon és üzenetekkel is rendszeresen zaklatta, megveréssel, megöléssel fenyegette volt feleségét, miközben azt is kérte, hogy „rendezzék a  kapcsolatukat”. Az elutasítás ellenére többször megjelent a nő lakóhelyén, verve az ajtót, megütve, megrugdosva őt magát. A folyamatos zaklatás miatt a bíróság 2021 decemberében megelőző távoltartást rendelt el a férfival szemben, de ez sem tartotta vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában