A vád szerint

2022.02.18. 12:55

Súlyosabban megbüntetnék a brutális debreceni albérlőt

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi nagyon megverte az asszonyt, akiről azt hitte, hogy meglopta.

Forrás: Freepik

Súlyosbítaná a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a férfiak a büntetését, aki azért bántalmazta a főbérlőjét még 2018-ban, mert azt gondolta, a nő ellopta a pénzét.

 

A férfit a Debreceni Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás miatt 2 év börtönnel sújtotta. Az ítéleti tényállás szerint a terhelt 2018 nyarán Debrecenben bérelt lakást a sértettől. A nő novemberben felkereste az esedékes bérleti díjért. Nem sejtette, hogy a férfi őt gyanúsítja a lakásban tárolt pénzének eltűnésével. Társalgás közben a vádlott váratlanul húsklopfolóval támadt a nőre, és olyan súlyosan bántalmazta, hogy bordatöréseket, fejsérüléseket, mellkasi zúzódásokat szenvedett; a fellebbviteli ügyészség közlése szerint akár életveszélyes sérülése is keletkezhetett volna. 

 

A férfi csak a bántalmazást követően közölte a nővel a verés okát, felszólítva a pénz visszaadására. Azzal is fenyegette, hogy „kinyírja a családját”, amennyiben szólni mer a rendőrségnek. Továbbá ráparancsolt, hogy ossza meg vele a korábbi bérlők nevét, személyes adatait a pénz visszaszerzése érdekében. A rémült asszony ígéretet tett erre, de mihelyt elhagyta a lakást, azonnal riasztotta a rendőrséget.

 

A férfi elmenekült ugyan, de később sikerült kézre keríteni.

 

A fellebbviteli főügyészség jelentős súlyosítaná a büntetést, mondván, a törvényszéki ítélet „igen enyhe, sem az egyéni, sem az általános megelőzésre nem alkalmas”. A vádlott a bűncselekmények elkövetését csak részben ismerte be. Védőjével együtt elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett.

 

Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla határoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában