Köszönet a polgárőröknek

2022.02.22. 11:30

Sokat javult Téglás közbiztonsága

A város polgárőreit köszöntötték, s beszámoltak az elmúlt évi tevékenységükről.

Szabó Csaba polgármester elismerést ad át Bagi Sándor polgárőrnek | Fotó: Kerekes-Bíró Éva

Téglás Város Polgárőr Szervezete megtartotta szokásos évzáró ünnepségét. Számot adtak a szervezet 2021-es évi tevékenységéről, majd hozzászólások és elismerések átadása következett. 

 

Szabó Csaba polgármester megköszönte Barakonyi József három évtizedes polgárőri munkáját, valamint jubiláló oklevelet és ajándékcsomagot adott át számára Boros Viktor, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Kolompár László alpolgármester, Téglás Város Polgárőr Szervezetének elnöke. Polgármesteri Díszoklevéllel ismerte el a legjobb és legtöbb munkát végző polgárőr, Bagi Sándor munkáját, aki megkapta a szervezettől az Év polgárőre elismerést. Ugyanezen elismerést vehette át Molnár Imre is. 

 

Köszönőlevelet kapott még Nagy Sándor, Sárga Antal, Oláh Mihály, Molnár Sándor, Kiss Ferenc és Bírta József, akiket a szervezet elnöksége, dicséretben és tárgyjutalomban is részesített. 

 

– 2021-ben a szervezet életében is nagy szerepet játszott a pandémia. Ennek ellenére tevékenységünket nem befolyásolta. A munkánkat ugyanolyan figyelemmel és odaadással végeztük, mint a pandémia előtt – emelte ki Kolompár László. A szervezet elnöke köszöntőjében ismertette: jelenleg 52 fő a város polgárőreinek száma. 

 

Az ünnepségen elhangzott, hogy a város valamennyi eseményét biztosították a polgárőrök. A fontosabb rendezvények előtt portyaszolgálatot is teljesítettek több járőrautóval és polgárőrrel. Ezeken kívül heti több alkalommal adtak késő délutáni és éjszakai szolgálatot is az önkéntesek. 

 

– 2021-ben 9079 órát töltöttünk el szolgálatban, 1006 alkalommal. Folyamatosan jelen vagyunk a város életében. A statisztikai adatok szerint sokat javult a közbiztonság a polgárőrség jelenlétével és a térfigyelő kamerarendszer kiépítésével – tette hozzá Boros Viktor. 

 

2015 és 2020 között a súlyosabb bűncselekmények száma vagy stagnált, vagy némely területen nem fordultak elő. 2021-ben egyáltalán nem volt jellemző súlyos bűntett elkövetése. Tulajdon elleni bűncselekmény vagy szabálysértés szintén alig fordult elő. Az esetek felderítése is rövid időn belül megtörtént. 

 

Szabó Csaba polgármester a felszólalásában megköszönte a polgárőrök önkéntes munkáját. Kiemelte, hogy szükség van a munkájukra, s ahhoz ezután is támogatást nyújt az önkormányzat. 

 

Kerekes-Bíró Éva 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában