Fegyházba kerülhet

2022.02.22. 08:44

Prostitúciós tevékenységre kényszeríthetett egy fiatal nőt egy hajdúhadházi férfi

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy nőismerősét rávett arra, hogy pénzért szexuális tevékenységet folytasson, majd tőle a megkeresett pénzt rendszeresen elvette.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A fiatal nő 2020 júniusában egy internetes közösségi oldalon ismerkedett meg a tőle jóval idősebb vádlottal, kezdetben telefonon beszélgettek, majd személyes találkozásra is sor került - olvasható az ügyészség közleményében.

 

A sértett beleszeretett a vádlottba, aki kihasználva a sértett érzelmi függőségét 2020. szeptember elején rávette arra, hogy prostitúciós tevékenységet folytasson és az ezzel megkeresett pénzt adja át neki.

 

A sértett a vádlott kérésének eleget tett, a férfi reggelente beutazott Debrecenbe, ott találkozott a sértettel és leellenőrizte az öltözékét, majd a nőt magára hagyta az egyik Debrecenből kivezető forgalmas útszakaszon. A sértett a prostitúciós tevékenységgel általában naponta 15 és 40 ezer forint közötti összeget keresett, azt csaknem teljes egészében minden nap átadta a vádlottnak. A fiatal nő a fenti tevékenységet 2020. szeptember eleje és december eleje közötti időszakban végezte, minden nap kint tartózkodott a városból kivezető úton. A fenti időszakban gyakran előfordult, hogy a vádlott megverte, illetve megrúgta a sértettet, ha kevésnek találta a bevételt, illetve az ő megítélése szerint a sértett nem jól végezte a munkáját.

 

A vádlott és a sértett kapcsolata 2020. december első napjaiban megszakadt, mivel a vádlott munkavégzés céljából külföldre távozott.

 

Az ügyben a nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő vádlott ellen rendszeres előnyszerzés céljából a sértett sanyargatásával, szexuális cselekmény végzése érdekében elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat fegyház- és pénzbüntetésre ítélje, továbbá tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától. A főügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmény elkövetését a vádiratban foglaltak szerint beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában