Videón az akciófilmbe illő jelenetek

2022.02.10. 10:52

Extrém hosszú autós üldözés volt Hajdú-Biharban, az ámokfutó egy rendőrt is majdnem elütött

A kedd hajnali hajsza Debrecenből indult, de több megyei települést is érintett.

Forrás: YouTube / Magyarország Ügyészsége

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és folytatólagosan elkövetett közúti veszélyeztetés bűntette miatt rendelte el annak a férfinak az őrizetét, aki több településen, megközelítőleg 80-100 kilométeren keresztül menekült a rendőrök elől – írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

 

A megalapozott gyanú szerint a rendőrök február 8-án, hajnalban, Debrecenben intézkedni akartak, mivel az autó sofőrje nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.  A férfi a rendőri jelzésre nem állt meg, hanem a 4-es számú főúton Püspökladány irányába menekült. Az autót több rendőrségi szolgálati gépkocsi követte, ismétlődően megállásra hívták fel, de ennek a férfi továbbra sem tett eleget, hanem tovább menekült. Végül a Nádudvar–Hajdúszoboszló–Hajdúszovát útvonalon visszaérkezett Debrecenbe, ahol a földutakon a rendőrök szem elől tévesztették.

 

Rövid időn belül a Készenléti Rendőrség tagjai az álló, de járó motorú járműben a férfit megtalálták, megpróbáltak intézkedni vele szemben, de ő újra elmenekült.

 

Az ügyészségi közlemény szerint a férfit a négysávos 47-es számú főúton megpróbálták úgy megállítani, hogy egy rendőrségi gépkocsi a bal oldali belső sávban keresztben megállt, míg egy rendőr a külső forgalmi sávban, az úttest szélén állva, fehér fényű lámpával körözve megállásra utasította.

 

Amikor a férfi a fényvisszaverő csíkkal ellátott rendőrségi egyenruhában lévő rendőrt meglátta, addigi 120-140 km/h-s sebességét nem csökkentve a további menekülés szándékával gépjárművét az intézkedő rendőr felé kormányozta, aki az elütését csak úgy tudta elkerülni, hogy elugrott a gépkocsi elől.

 

A nyomozó ügyészség elrendelte a többszörösen büntetett előéletű – a bűncselekmények elkövetését tagadó – férfi őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és indítványozta a letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság csütörtökön elrendelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában