A vád: állatkínzás

2022.02.23. 08:39

Egy kiskutya esett áldozatul a vádlott haragjának

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt a Hajdúböszörményi Járásbíróság elé állította azt az újtikosi férfit, aki egy kistestű kutyát megrúgott és az állat elpusztult.

A vádlott 2022. február 15. napján az esti órákban az újtikosi házában tartózkodott élettársával, akivel szeszes italt fogyasztottak. Az este folyamán a pár között vita támadt, szóváltás alakult ki, emiatt a vádlott feldühödött és a velük egy helyiségben lévő, az élettársa kistestű kutyájába nagy erővel belerúgott. A kutya nekicsapódott egy berendezési tárgynak, a feje sérült meg, amelynek következtében az állat elpusztult - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

 

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlottat állatkínzás vétsége miatt Hajdúböszörményi Járásbíróság elé állította. Az elsőfokú bíróság a vádlottat – az ügyészi indítvánnyal egyezően – felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyészség, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

 

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában