Ítélet előtt

2022.02.18. 11:07

Attila halála: bíróság előtt a debreceni gázolás vádlottja

Bár kimondatott, hogy a vádlottnak látnia kellett Attilát, a halálos baleset okozásáért nem vonják felelősségre.

A baleset a Csapó és a Hunyadi utcák közötti zebrán történt

Forrás: Napló-archív

Február 25-én, azaz jövő pénteken előkészítő ülést tartanak a Debreceni Járásbíróságon annak az idősebb férfinak a büntetőügyében, aki 2019 novemberében a vádhatóság szerint „elütött” egy koldust a megyeszékhely egy forgalmas kereszteződésében, majd megállás, segítségnyújtás nélkül tovább hajtott. A gázolás a gyalogátkelőn történt, az áldozat – akit csak „Attilaként” ismert a fél város – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette. 

 

Az ügyészség tavaly ősszel emelt vádat, az arról készült sajtóközleményben az olvasható, hogy a  rendelkezésre álló bizonyítékok alapján az autósnak fel kellett volna ismernie a gyalogátkelőn fekvő sértettet, ezért őt megállási és segítségnyújtási kötelezettség terhelte. A rendőrség azonban a halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást bizonyítottság hiányában már korábban  megszüntette. Az eset miatt a nyomozóhatóságnak csak segítségnyújtás elmulasztása vétsége miatt sikerült vádat emelnie. Arra, hogy Attilát miért fekvő helyzetben érhette a gázolás a zebrán a hajnali órákban, nem tértek ki a nyilvánosság előtt.

 

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában