Füstbement terv

2022.01.04. 08:25

Vádat emeltek egy debreceni autómosó alkalmazottjával szemben

A Debreceni Járási Ügyészség lopás vétségének kísérletével vádolja a férfit, aki pénzszerzés céljából törhetett be saját munkahelyére.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2021 augusztusában közel két hétig dolgozott egy debreceni autómosóban. Munkája során megfigyelte, hogy hol tartják a bevételt és elhatározta, záróra után betör az autómosóba, hogy pénzt lopjon. A férfi 2021. szeptember 16-án, éjfél körül megjelent a bezárt autómosónál, ahová magával vitt egy lapos végű vascsövet, ezzel próbálta kifeszíteni a helyiség ajtaját. Az ajtót azonban végül nem tudta felnyitni, ezért felhagyott tettével – adta hírül portálunknak a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

 

A vádlott így nem vitte el a helyiségben tartott mintegy 50 ezer forint készpénzt, azonban a Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során feltárták, hogy az ajtó feszegetésével a férfi 200 ezer forint rongálási kárt okozott a sértettnek, ami nem térült meg – írják.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában