Sziréna

2022.01.19. 09:53

Tizenöt parfümöt lophattak az egyik debreceni áruházból

Vádat emeltek két férfi ellen.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség azok ellen a vádlottal ellen, akik egy bevásárlóközpontban parfümöket loptak, és fizetés nélkül távoztak az üzletből. A felnőtt- és a fiatalkorú vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően néhány héttel ismerkedett meg egymással, majd egy beszélgetés alkalmával elhatározták, hogy közösen fognak értékesebb illatszert ellopni, és annak értékesítése útján szereznek pénzt – tudatta a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség. 2020. szeptember 25-én dél körül megjelentek az egyik debreceni, belvárosi bevásárlóközpont illatszerboltjában, ahol nézelődtek, majd 15 parfümöt szedtek össze, és azt a felnőttkorú vádlottnál lévő bevásárlókosárba tették. Ezután a fiatalkorú vádlott kiment az üzlet elé, és amikor úgy tapasztalta, hogy nem látja a vádlott-társát senki, intett neki, hogy jöhet kifelé.

A felnőttkorú vádlott a nála lévő 15 parfümmel együtt fizetés nélkül távozott az üzletből, azonban a biztonsági szolgálat munkatársa észlelte a vádlottak cselekményét, a felnőttkorú vádlottat az üzlet előtt feltartóztatta, azonban a fiatalkorú vádlott elszaladt a helyszínről.

A felnőttkorú férfitól a biztonsági szolgálat visszavette a több mint 120 ezer forint értékű parfümöt, ezáltal a sértettnek okozott kár teljes egészében megtérült. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le. A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottak ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni járásbíróságon. A vádiratban a különös visszaeső, felnőttkorú vádlott vonatkozásában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, míg a fiatalkorú vádlott esetében közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában