Összefoglaló

2022.01.15. 10:49

Sűrű, riasztásokkal teli nap volt a péntek

Lángoló autót és épületet oltottak, szén-monoxidot mértek a megye tűzoltói.

Forrás: Tóth Imre

Lángra kapott egy melléképület és a hozzá épített fa tároló péntek hajnalban Hajdúdorogon, a Petőfi Sándor utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a tüzet.

 

Lesodródott az útról és a feje tetejére borulva állt meg egy autó Nyírlugoson, a Debreceni úti temetőnél. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autó vezetője nem sérült meg.

 

Menet közben kigyulladt egy autó motortere Furtán, a Petőfi Sándor utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Szalagkorlátnak ütközött egy rakomány nélküli nyerges vontató péntek délelőtt Hajdúböszörmény és Józsa között, az M35-ös autópályán. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet. A tűzoltók átfejtették és felitatták az üzemanyagot.

 

Összeütközött két autó Nagyhegyes közelében, a 33-as számú főúton pénteken. A balmazújvárosi önkormányzati és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez. Az egységek átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. Az egyik autó az árokba csapódott, ahol még egy fát is el kellett távolítani a tűzoltóknak, hogy végül az egyik utast kiszabadítsák a roncsból és átadják őt a mentőszolgálatnak.

 

Gázszagot érzett a nyílt égésű fürdőszobai gázbojler mellett egy berettyóújfalui, Jászai Mari utcai ház lakója, ezért riasztotta a város tűzoltóit. Az egységek méréseket végeztek, amely során az eszköz szén-monoxid jelenlétét mutatta ki a levegőben. A gázszolgálató ideiglenesen kizárta a készüléket a rendszerből.  

 

Villanyoszlopnak és közlekedési táblának ütközött pénteken késő este egy autó Debrecenben, a Szabó Lőrinc utcában. A helyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a jármű átvizsgálása és áramtalanítása után felitatták a járdáról a kifolyt üzemanyagot. Az autó vezetőjét a mentőszolgalát kórházba szállította – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

 

Három balesetnél helyszíneltek

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt huszonnégy órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek súlyos sérüléssel végződtek.

 

A szolgálatot ellátó állomány kilenc személyt fogott el, ebből hét főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

 

A rendőrök tizennégy személyt állítottak elő, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt – összegezte a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában