Vádemelés

2022.01.25. 09:31

Nem találta a pénzt, ezért lophatta el a telefont

A Debreceni Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki meglopta alvó ismerősét.

Forrás: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

A vádlott 2021. október 14-én 22 óra 30 perc körül megjelent az ismerőse által Nyírábrányban bérelt háznál azzal a szándékkal, hogy ott éjszakázik, mivel saját otthonában nem volt fűtés - írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség. A férfit az ittas állapotban lévő sértett beengedte a házba, ahol előbb együtt italoztak, majd mindketten lefeküdtek aludni a sértett szobájában.

 

Miután a sértett elaludt, a vádlott megfigyelte, hogy a férfi az övtáskáját és a telefonját az ágya melletti szekrényre tette. A vádlott tudta, hogy ismerőse nemrégen tért haza külföldről, ahol dolgozott, ezért elhatározta, hogy ellopja a pénzét. Éjfél körül a vádlott felkelt és odament az alvó sértett melletti szekrényhez, ahol előbb az övtáskában kutatott. Miután abban nem talált pénzt, a táska mellől elvette a sértett 40.000 forint értékű mobiltelefonját és elhagyta a házat.

 

A vádlott a sértett telefonját később el akarta adni, azonban a nyomozást végző hajdúhadházi rendőrök azt tőle lefoglalták és visszaadták a sértettnek.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottal szemben kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá a vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában