Nem jogerős

2022.01.27. 12:59

Elítélték a hosszúpályi férfi kirablóját

A támadó alig több mint ezer forintot zsákmányolt.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járásbíróság január 27-én gyorsított eljárás keretében ítéletet hozott annak a férfinak a büntetőügyében, aki nappal támadt rá áldozatára Hosszúpályiban. A közlés szerint január 14-én 15 óra körül a 65 éves sértett egy élelmiszerboltból tartott hazafelé, bottal gyalogolt, másik kezében volt egy bevásárlótáska.

Ezt észlelve a szintén gyalogosan közlekedő vádlott elhatározta, hogy megszerzi a sértett értékeit.

Odalépett hozzá, megragadta a kezében tartott szatyrot, közben felajánlotta neki a segítségét. A sértett közölte, nem adja át a bevásárlószatyrát, nem kér segítséget, de a vádlott ezután erőteljesen megfogta, rángatni kezdte, majd kitépte azt a férfi kezéből. Ennek következtében a sértett elvesztette egyensúlyát, azonban nem esett el. A vádlott a megszerzett bevásárlótáskával átszaladt az út túloldalára, kiborította annak tartalmát, magához vett egy doboz tejet és egy flakon üdítőt, valamint a pénztárcából kiborult 1150 forint készpénzt, majd azokkal elszaladt a helyszínről. A pénztárcában benne voltak a sértett okmányai és egyéb személyes tárgyai, amelyet a vádlott a helyszínen hagyott.

A bűncselekmény során a sértett nem sérült meg, a férfinak járókelők segítettek a földről összeszedni a holmiját.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a vádlottat rövid időn belül elfogta. A férfi addigra az ellopott élelmiszert elfogyasztotta, a pénzt pedig elköltötte. A letartóztatásban lévő, tettét beismerő vádlottat a járásbíróság gyorsított eljárás keretében a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettében, közokirattal visszaélés vétségében és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében, ezért őt öt év hat hónap év fegyházbüntetésre, hat év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte és 1528 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

A járásbíróság ítélete nem jogerős, az ügyészség a jognyilatkozat megtételére fenntartott három munkanapot, míg a vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában